מצרכים:
- 3 תפו”א בינוניים (עדיף עם הקליפה הסגולה)
- 1 בצל בינוני
- 3 ביצים גדולות טריות
- 4-3 כפות קמח או קמח ללא גלוטן של קמח הארץ, אילנות או כל חברה איכותית אחרת
- 1 כפית מלח הימלייה או מלח ים
- לפל שחור טחון
- ות שמן זית
- חבילה עירית או בצל ירוק קצוצה דק
- ס שמן זית
- יע שמנת חמוצה
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל180 מעלות טורבו. בסיר בינוני מכסים את תפוחי האדמה במים קרים ומביאים לרתיחה, מנמיכים לבעבוע עדין למשך 15 דק נוספות מוציאים מהסיר ומשאירים לצינון כחצי שעה. בפומפייה בינונית מגרדים את תפוחי האדמה והבצל וסוחטים מעט את הנוזלים. בקערה טורפים היטב את הביצים, מוסיפים את הקמח, השמן והתבלינים וטורפים היטב למחית חלקה ויציבה. מערבבים יחד את הירקות הסחוטים, הבלילה והעירית, עם כף גדולה יוצקים לביבות על תבנית עם נייר אפייה, מרססים בספריי שמן זית ואופים למשך 12 – 16 דק עד להזהבה.
מגישים עם שמנת חמוצה, הרבה ירקות חתוכים והכי חשוב לשבת יחד ליהנות ולאכול עם הילדים.