פשטידת ירקות

המרכיבים למתכון בתבנית ‘אינגליש קייק’ אחת:

  • כפית טחינה גולמית מלאה או לבנה
  • 1 וחצי כפיות מלח דק
  • 3 כפות פירורי לחם (רצוי וכדאי לטחון לחם שנשאר)
  • 1 וחצי כפות קמח קוואקר טחון דק
  • 1 וחצי כפות קמח חומוס
  • 2 כפות מחית עשבי תיבול (לטחון במעבד מזון עשבי תבלין כגון פטרוזיליה, סלרי ושום עם מעט שמן)
  • 1 גזר קטן
  • 1 קישוא קטן
  • 1 בטטה קטנה בינונית
  • דלעת בכמות של הבטטה
  • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • 1 בצל קטן
  • 1/3 כוס שמן קנולה איכותי
  • 3 ביצים בינוניות

 

אופן ההכנה:

בקערה גדולה מערבלים עם מטרפה שמן, ביצים, טחינה ומחית עשבי תיבול. מוסיפים את שאר המרכיבים (ללא הירקות) ומערבבים היטב למרקם אחיד. מוסיפים את הירקות ומערבבים היטב. מוזגים את המלית לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפיה. אופים בטמפ’ של 160 מעלות (טורבו) למשך שעה ועשרים דקות, עד שהפשטידה מקבלת גוון חום זהוב. נותנים לפשטידה להצטנן מעט, פורסים ומגישים.

את הפשטידה הזו הילדים בגנים ממש אוהבים, הודות לרכות המתקבלת מהשילוב בין קישוא ותפוח אדמה, הטעם המתוק שמוסיפים הירקות הכתומים.