במעבד מזון טוחנים את כל חומרי הטעם:
- 3 כפות שמן קנולה
- 3 כפות קוואקר טחון
- חופן גדול של גדול של כוסברה
- חופן סלרי גבעולים ועלים
- כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית זרעי כוסברה טחון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפיות מלח
במטחנת בשר עם רשת בינונית טוחנים:
- 1 ק”ג בשר בקר, חצי צלעות, חצי צוואר.
- 1 בצל בינוני
- 1 קישוא
- 1 עדשים שחורות
- 1 עדשים כתומות
במידה ואין מטחנה את הבשר ניתן לקצוץ בפומפייה בינונית, מגרדים בצל וקישוא ואת העדשים טוחנים בלחיצות קצרות במעבד מזון למרקם חצי טחון.
בקערה גדולה שמים את כל המרכיבים ולשים היטב למשך 2 – 3 דקות, צולים קציצה קטנה בתנור ומתקנים מליחות (מליחות משתנה בעקבות ההמלחה של הבשר הכשר) קורצים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומשטחים מעט, מניחים במקרר להתייצבות לפחות שעתיים. מסדרים על תבנית צלייה וצולים את הקציצות בתנור שחומם היטב מראש בחום גבוהה 210 מעלות למשך 10-8 דק עד לקבלת התחלה של סימני צליה. מכינים רוטב עגבניות עשיר, מוזגים על הקציצות לכיסוי ומגישים.
לאחר הצלייה ניתן לצנן ולשמור במקפיא בכלי תואם ונייר אפיה בין השכבות.