במטחנת בשר עם רשת בינונית טוחנים:
- 1 קג’ חזה עוף ללא אנטיביוטיקה וללא עצמות
- 1 כוס אפונה קפואה
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים או קפואים
- 1 בצל קלוף חתוך לקוביות
- 1 קישוא חתוך לקוביות
- 2 גבעולי סלרי עם העלים
בקערה עמוקה מערבבים את כל חומרי הטעם:
- 1 כפית שטוחה של כורכום
- 2 כפיות מלח
- 4 שיני שום כתושות היטב
- 1/2 כוס שיבולת שועל טחונה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/2 כוס מים קרים
- 1/2 כוס שמן קנולה או שמן זית
מערבבים היטב את כל המרכיבים הטחונים עם חומרי הטעם ולשים ביד למשך דקה.
מכינים קציצות עגולות ומניחים על נייר אפיה בשכבה אחת, ניתן לערום שכבה שנייה ושלישית עם נייר אפיה בין השכבות, אורזים בכלי מתאים להקפאה.
טרי או מופשר, מניחים בכלי אידוי ומאדים למשך 20 דקות ומגישים.
ניתן להגיש עם מרק או עם רוטב עדין.
הקציצות שלנו מורכבות משפע של מזונות בריאים ומשביעים, הקציצות עדינות ואווריריות ולכן הילדים כל כך אוהבים אותן. חלק מהסוד של הקציצות נמצא באופן הבישול.