שווארמה חזה עוף בתנור

מצרכים ל-6 מנות:

  • 1ק”ג חזה עוף שלם נקי פרוס לרצועות
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • תבלין שווארמה
  • 3 כפיות פפריקה מתוקה

 

  • 2 כפיות שטוחות כורכום
  • 2 כפיות שטוחות כמון
  • 1 כפית מלאה זרעי כוסברה טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית זנגביל טחוןה
  • 1/4 כפית הל טחון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-210 מעלות טורבו.
מערבבים את כל התבלינים היטב ומשתמשים ב-2 כפיות מהתבלין עם חצי כמות השמן מוסיפים את רצועות העוף ומעסים את רצועות העוף היטב עם השמן למשך דקה. את שאר התבלין שומרים בצנצנת לשימוש לעוף בגריל או לתפו”א אפוי.

פורסים את הבצל דק ומערבבים בסיר בישול גדול וכבד עם חצי כמות השמן שנותר.
צולים את הבצל בתנור למשך 5 דקות, מוציאים את הסיר הלוהט מוסיפים את רצועות העוף המתובלות ומערבבים אותם עם כף עץ יחד עם הבצל החם ומשטחים בתחתי הסיר.
מחזירים לתנור לצלייה לעוד 5 דקות ומגישים.אופן ההכנה:

 

שווארמה היא כנראה אחת ממנות העוף הפופולרית ביותר באזורנו בזכות הצלייה המהירה, התבלינים הים תיכוניים וכמובן העוף האהוב כל כך עלינו הישראלים, אז הפעם חזה עוף במקום פרגית וצלייה בתנור בסיר כבד במקום טיגון במחבת או צלייה בלהבה גלויה.