אורז צהוב חצי מלא

המרכיבים למתכון בסיר בינוני ל-8-10 מנות:

  • 1 כוס אורז מלא מושרה במים קרים ללילה ומסונן
  • 1 כוס אורז לבן
  • 1 כף שמן
  • 3.5 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח שטוחות
  • 1/4 כפית כורכום שטוחה

אופן ההכנה:

מרתיחים את המים עם השמן והתבלינים, מוסיפים את שני סוגי האורז ומרתיחים שוב עם ערבוב קל מדי פעם.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים עוד 18 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות.

קיבלנו בקשות למתכון האורז הצהוב והטעים של אפונים. אז הנה ראו כמה זה פשוט עם אורז ניתן לגוון תמיד עם ירקות, עדשים כתומות, מג’דרה…. אורז צהוב הוא אחד המוצלחים שבהם – גם צבעוני, גם טעים ובעיקר קל להכנה.

הידעתם? האורז הוא הגידול השלישי בתפוצתו בעולם, אחרי תירס וחיטה ומהווה מזון עיקרי למחצית מאוכלוסיית העולם. אורז יכול לשמש כבסיס למגוון מנות וכתוספת. בתאבון!