פרויקט אפונים

פרויקט אפונים

פרויקט אפונים

*תכנית ״אפונים״ עם תפריט חדש ומגוון*

שמחים ונרגשים יחד אתכם לקראת פתיחת שנת הלימודים. 

בעקבות פניות ושיחות עמכם ועם אנשי החינוך, הקשבנו, גיוונו והתחדשנו עם תפריט חדש. 

תפריט ליום רביעי 1.9.21- שוקיים עוף , קוסקוס, מרק ירקות – מנה צמחונית גרגירי חומוס , מנת אלרגנים – שוקיים עוף , קוסקוס מרק ירקות, פרי תפוח וכמובן ירקות טריים.


תפריט ליום חמישי 2.9.21- קציצות גונדי , פתיתים, גזר גמדי – מנה צמחונית קציצות עדשים ובטטה , מנת אלרגנים- קציצות עוף , פסטה ותירס חם .

חוגגים יחד את ראש השנה בגני הילדים- בהמשך ישלח מסמך להורים ולצוותים 
ביום ראשון, 05.09, נחגוג את כניסתה של שנת תשפ”ב עם תפריט חגיגי במיוחד, אשר יכלול:
שוקי עוף צלויות
אורז לבן
אפונה וגזר
הילדות והילדים ייהנו גם מסממני החג:
רימונים
תמרים צהובים
תפוחי עץ
דבש


• הילדים יחשפו למעל 20 סוגי פירות וירקות בחודש 
• תפריט אפונים הינו תפריט 4 שבועי, הילדים יטעמו מגוון רחב של מנות – ללא טיגון, ממרכיבי המזון הבריאים ביותר
• צוות אפונים מלווה בצוות מקצועי, מבקרת בטיחות מזון , שף יועץ קולינרי , ודיאטנית שתלווה את הצוותים 
• נקיים פעילות חינוכית לחשיפה ועידוד הזנה בריאה 
• קיימים תהליכי בקרת איכות קפדניים, לשמירה על הסטנדרטים הגבוהים ביותר


 

לשירותכם תמיד מוקד 106 הסעדה עירונית בריאה.

בברכת שנת לימודים מוצלחת בריאה ובטוחה
 

החברה הכלכלית מפעילה זו השנה החמישית את תוכנית אפונים אשר שמה לה למטרה להביא לילדי הגנים את האוכל הטרי והבריא ביותר בדגש על חינוך וחשיפה לתזונה בריאה, בישול בריא, מרכיבי מזון איכותיים ובטיחות במזון.
תוכנית אפונים בעלת הכרה ואישור של משרד הבריאות ואף לקחה חלק ממהלך בעל תעודה בינלאומית בעת הצטרפותה והשתתפותה באמנת מילאנו המקדמת מדיניות מזון עירונית. בנוסף, התוכנית נתמכת על ידי טובי המומחים בארץ ביניהם פרופ’ זהר כרם, ד”ר אריאל מעוז ופרופ’ דני נמט.

חינוך וחשיפה לתזונה בריאה

במסגרת ארוחות הצהריים הניתנות בגנים נחשפים הילדים בהדרגה לטעמים, מרקמים וצבעים של מאכלים שונים. כחלק מחינוך לצריכת תזונה בריאה “משווק” האוכל דרך משחקים ומפגשים העוסקים בנושא.

את ההטמעה בגנים מלווה צוות התזונה העירוני לאורך כל שנת הפעילות.

בישול בריא

כלל בישול המזון בתוכנית אפונים נעשה ללא טיגון, ללא הוספת חומרים משמרים וכן חומרי טעם וריח, תוך תשומת לב גדולה בדגש על טריות המזון, העדר מזון מעובד, משמרי מזון ובשר ללא אנטיביוטיקה.

בטיחות במזון

החל משלב קבלת מוצרי הגלם למטבח המבשל ועד להגעת האוכל לצלחת הילדים, מבוקר התהליך על ידי צוות אפונים בבדיקות רבות ובאמצעים טכנולוגיים מעל לנהוג כיום בענף ההסעדה.

?עוד לא הצטרפתם לניוזלטר של אפונים
לקבלת חדשות, עדכונים וטיפים מצוות אפונים הירשמו עכשיו
OUTפלסטיק
בימים הקרובים נחזור להגיש את האוכל הבריא בגסטרונומים מנירוסטה המעבר יעשה באופן הדרגתי בכל הגנים.
מנות חדשות
לפני חודש השקנו את התפריט ה-4 שבועי של אפונים, בתוכו שילבנו כ-12 מנות חדשות .שעברו מבחני טעימות בגנים אנו פועלים ושומרים על קשר עם הצוותים בגנים על מנת להמשיך התאים ולדייק את טעם המנות לחך הילדים כך שכולם יאהבו אותן.
מנות חירום
מנות החירום נבנו ע״י צוות התזונה והן אינן מיועדות לשימוש שוטף אלא רק תחת הוראת הפעלה שתינתן בידי גורמים מוסמכים.
Previous
Next

התפריט שלנו

מידעון חודשי

OUTפלסטיק
בימים הקרובים נחזור להגיש את האוכל הבריא בגסטרונומים מנירוסטה המעבר יעשה באופן הדרגתי בכל הגנים.
Previous
Next

כתבות ומחקרים

מערכת הבריאות של הר סיני היא המערכת הגדולה ביותר בניו יורק וכוללת שמונה בתי חולים, בית ספר מוביל לרפואה ורשת רחבה של שיטות אמבולטוריות.

במחקר ראשון מסוגו, חוקרי הר סיני הוכיחו כי התערבות מוקדמת יעילה ומגבירה את סיכוי הילדים להימנע מהרגלים לא בריאים הקשורים להשמנת יתר ולמחלות לב וכל דם בשלב מאוחר יותר בחיים, זאת אם הם נלמדים על התנהגויות בריאות באופן ראוי בגן.

מחקר מדעי נוסף מחזק את שיטת אפונים – הרגלי תזונה נכונה בגילאי ילדות מפחיתים נטייה למחלות לב והשמנת יתר

American Heart Association scientific statement   מחקר שנערך ע”י

ופורסם במאי 2020

לפרטים נוספים קראו

https://www.eurekalert.org/pub_releases/2020-05/aha-heb050620.php

סקרים

סקר צוותי גנים

אינדיקציה לשביעות הרצון מההזנה בגנים בכפר סבא 

מתכונים מובחרים

מיזמים עירוניים

פרויקטים נוספים