אוכל טעים ובריא לילדים | אפונים

קצת עלינו

זו השנה החמישית בה פועלת תוכנית אפונים, אשר שמה לה למטרה להביא לילדים את האוכל הטרי והבריא ביותר בדגש על חינוך וחשיפה לתזונה בריאה, בישול בריא, מרכיבי מזון איכותיים ובטיחות במזון.​
​תוכנית אפונים בעלת הכרה ואישור של משרד הבריאות ואף לקחה חלק ממהלך בעל תעודה בינלאומית בעת הצטרפותה והשתתפותה באמנת מילאנו המקדמת מדיניות מזון עירונית. בנוסף, התוכנית נתמכת על ידי טובי המומחים בארץ ביניהם פרופ' זהר כרם, ד"ר אריאל מעוז ופרופ' דני נמט.


כמה דברים מעניינים
הילדים יחשפו למעל ל 20 סוגי פירות וירקות בחודש
תפריט אפונים הינו תפריט 4 שבועי, הילדים יטעמו מגוון רחב של מנות – ללא טיגון, ממרכיבי המזון הבריאים ביותר
צוות אפונים מלווה בצוות מקצועי, מבקרת בטיחות מזון , שף יועץ קולינרי , דיאטנית שתלווה את הצוותים
נקיים פעילות חינוכית לחשיפה ועידוד הזנה בריאה
קיימים תהליכי בקרת איכות קפדניים, לשמירה על הסטנדרטים הגבוהים ביותר
לכל שאלה מוזמנים לפנות אלינו

בישול בריא

כלל בישול המזון בתוכנית אפונים נעשה ללא טיגון, ללא הוספת חומרים משמרים וכן חומרי טעם וריח, תוך תשומת לב גדולה בדגש על טריות המזון, העדר מזון מעובד, משמרי מזון ובשר ללא אנטיביוטיקה.

בטיחות במזון

החל משלב קבלת מוצרי הגלם למטבח המבשל ועד להגעת האוכל לצלחת הילדים, מבוקר התהליך על ידי צוות אפונים בבדיקות רבות ובאמצעים טכנולוגיים מעל לנהוג כיום בענף ההסעדה.

חינוך וחשיפה לתזונה בריאה

במסגרת ארוחות הצהריים הניתנות בגנים נחשפים הילדים בהדרגה לטעמים, מרקמים וצבעים של מאכלים שונים. כחלק מחינוך לצריכת תזונה בריאה "משווק" האוכל דרך משחקים ומפגשים העוסקים בנושא, בליווי צוות התזונה העירוני לאורך כל שנת הפעילות.

חדשות ועדכונים

תפריט עונתי

כפרויקט מקיים, אנו פועלים בהתאם לעונות השנה ולמוצרים החקלאיים הטריים הקיימים בשוק. אנו מקפידים להביא לשולחן הילדים מזונות המאופיינים לעונה זו של השנה.
דרך רכיבי המזון המגיעים לשולחן הילדים אנו חושפים אותם לפירות, לירקות האופייניים לעונה, תוך כדי שילוב היתרונות של אלו לעונה בה הם גדלים.
בתפריט הסתיו והחורף ילדי הגנים יהנו מפירות הדר, כרוב אדום, כרוב לבן, אבוקדו וכיו"ב.

התפריטים

(לחצו על התמונה להורדת עותק של התפריט)

פינת המתכונים

גלריית התמונות